Πως να βελτιώσεις την παρουσία σου Online!

in: Work Life by: Giannis Boulmetis 1 year ago

Είτε ξεκινάς τώρα, είτε είσαι χρόνια στο χώρο των επιχειρήσεων, τα βασικά βήματα για να δημιουργήσεις και να βελτιώσεις την παρουσία σου στο διαδίκτυο παραμένουν τα ίδια. Δεν αρκεί μόνο το Online marketing, δηλαδή οι διαφημίσεις στα social media και άλλες σελίδες, για να προσελκύσεις νέους πελάτες.

Τι σημαίνει "Παρουσία στο Διαδίκτυο";

Η παρουσία στο διαδίκτυο είναι ένα σύνολο από διαδικτυακά κανάλια που έχεις δημιουργήσει και οι αλληλεπιδράσεις που αποκτούν αυτά τα κανάλια. Συμπεριλαμβάνει ιστοσελίδα, eshop, social media λογαριασμούς και οποιοδήποτε αποτέλεσμα εμφανίζεται με τα στοιχεία σου και της επιχείρησής σου στην αναζήτηση της Google ή και άλλων μηχανών αναζήτησης.

Η επιτυχημένη βελτιστοποίηση της Online παρουσίας σου έχει την δυνατότητα να αυξήσει την προβολή της επιχείρησής σου και να μετατρέψει τις αλληλεπιδράσεις σε ιδανικούς πελάτες, πρόθυμους να μάθουν περισσότερα. Η Online παρουσία σου μπορεί να έχει τεράστια οφέλη όπως να προσελκύσει και να διατηρήσει ακόλουθους και πελάτες στα διάφορα διαδικτυακά κανάλια σου.

Η βελτιστοποίηση της διαδικτυακής σου παρουσίας δεν είναι κάτι που "χτίζεται" σε μία μέρα, αλλά είναι απαραίτητη για την μακροχρόνια ανάπτυξη και εξέλιξη της επιχείρησής σου γιατί δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να σε βρουν, να αλληλεπιδράσουν, να σε γνωρίσουν και να σε εμπιστευτούν. Έχοντας αυτά στο μυαλό μας, πάμε να δούμε κάποια βήματα που θα σε βοηθήσουν να αυξήσεις την επισκεψιμότητα, τις μετατροπές σε πελάτες, και την εμπιστοσύνη προς την επιχείρησή σου.

 1. Βεβαιώσου πως η ιστοσελίδα σου προσαρμόζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα κινητά. Οι περισσότερες αναζητήσεις πλέον γίνονται από το κινητό και όχι από laptop ή desktop. Αυτό σημαίνει πως το να έχεις μία ιστοσελίδα με όμορφο σχεδιασμό δεν είναι αρκετό, πρέπει αυτός ο σχεδιασμός να δίνει στους χρήστες των κινητών την δυνατότητα να περιηγηθούν χωρίς να "ψάχνονται" ή να ταλαιπωρούνται.

  Ο λόγος που είναι πρώτο στην λίστα έχει να κάνει με την αναζήτηση της google που έχει εφαρμόσει πλέον σαν κριτήριο των αποτελεσμάτων πόσο φιλική προς τα κινητά είναι η ιστοσελίδα. Μπορείς να ελέγξεις τις σελίδες σου με τα εργαλεία που παρέχει η google ώστε να λάβεις μία λίστα από θέματα που πιθανόν να μπορούν να διορθωθούν για την σελίδα σου. Μπορείς να κάνεις σύνδεση στο Search Console account και να χρησιμοποιήσεις το Mobile Usability Report.

 2. Πρόσθεσε blog στην σελίδα σου που θα ενημερώνεις συστηματικά. Μπορεί να σε τρομάζει η ιδέα της αρθρογραφίας, παρότι δεν υπάρχει κάτι για να φοβάσαι. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσεις μία επικοινωνία με τους πελάτες και ακολούθους σου. Στο παρελθόν οι πωλήσεις και τα έργα ήταν ο τρόπος για να ενημερώσεις τους ακόλουθους σου. Πλέον, η αρθρογραφία είναι το βασικό στοιχείο για την online παρουσία σου. Είναι εύκολο για τους χρήστες να μοιράσουν άρθρο το οποίο τους αρέσει, και μπορείς με αυτό τον τρόπο να προσεγγίσεις περισσότερο κόσμο.

  Αξιοποιώντας το blog σου μπορείς ευκολότερα να δείξεις σε περισσότερο κόσμο την προσωπικότητα και κουλτούρα της επιχείρησής σου. Γράφοντας με τον δικό σου τρόπο, βοηθάς τον κόσμο να αντιληφθεί τον χαρακτήρα σου, περνάς το μήνυμα με έναν διαφορετικό τρόπο και δημιουργείς μία ξεχωριστή σχέση με τον αναγνώστη.

  Επίσης, αυξάνεις την βαθμολογία στις μηχανές αναζήτησης, κάτι που είναι πολύ σημαντικό στις μέρες μας.

 3. Το SEO είναι ένα βασικό συστατικό για μία επιτυχημένη online στρατηγική marketing. Έχει να κάνει με τα αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης και βοηθάει την σελίδα να εμφανίζεται ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητα της. Αυτό επιτυγχάνεται αποκτώντας καλύτερη βαθμολογία στις μηχανές αναζήτησης.

  Ο στόχος είναι να βελτιώσουμε τα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης σε τοπικό επίπεδο. Στην περιοχή που βρίσκεται η επιχείρησή σου. Υπάρχουν τακτικές που ακολουθούνται γι αυτό το αποτέλεσμα και βοηθούν να προσεγγίσεις πιθανούς πελάτες στην επιχείρησή σου. Η Google έχει ένα σύνθετο αλγόριθμο που καθορίζει, για την κάθε σελίδα της ιστοσελίδας σου, σε ποια θέση θα εμφανίζεται με βάση τις λέξεις κλειδιά. Όταν εφαρμόζεις μία επιτυχημένη στρατηγική SEO σε τοπικό επίπεδο, βελτιώνεις τα αποτελέσματα της ιστοσελίδας σου ώστε να εμφανίζεται σε υψηλότερη θέση από τους ανταγωνιστές σου.

 4. Επένδυσε σε online διαφημίσεις. Χρειάζεται χρόνο (Η Google συμβουλεύει 3 με 4 μήνες) για να δεις αποτελέσματα από το οργανικό SEO. Καθώς αναλαμβάνεις την βελτίωση της παρουσίας σου online για την δημιουργία δυνητικών πελατών, ένας εξαιρετικός και οικονομικός τρόπος για να δημιουργήσεις επισκεψιμότητα είναι με τα Google Adwords.

  Είναι οι διαφημίσεις που εμφανίζονται στο πάνω μέρος της αναζήτησής σου όταν ψάχνεις κάτι. Όταν οι χρήστες αναζητούν για ένα προϊόν ή μία υπηρεσία είναι ήδη στο στάδιο της αγοράς του. Γι αυτό και τα Google Adwords μπορεί να είναι τόσο αποτελεσματικά για την αύξηση των πιθανών πελατών στην ιστοσελίδα σου.

  Επίσης, το να "τρέχεις" διαφημίσεις στα Social Media σε στοχευμένο κοινό και πλατφόρμα μπορεί να έχει τρομερά αποτελέσματα. Στο LinkedIn μπορείς να βρεις επαγγελματίες, και είναι πολύ καλό για B2B συνεργασίες ενώ στο Instagram απευθύνεσαι σε άτομα από 18 έως 30 χρονών. Το να καταλάβεις που βρίσκεται το κοινό των υπηρεσιών και προϊόντων που προσφέρεις είναι σημαντικό και θα βελτιώσει τα αποτελέσματα της επισκεψιμότητας στην σελίδα σου.

 5. Να είσαι ενεργός χρήστης στα Social Media. Τα Social Media είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να αυξήσεις τις προβολές και να κερδίσεις νέους πελάτες. Τα πλεονεκτήματα της κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζονται σε όσους αλληλεπιδρούν με άλλους χρήστες και όχι απλά με την πλατφόρμα.

  Είναι σημαντικό να αλληλεπιδράς με τους χρήστες και ακολούθους σου, καθώς και να δημιουργείς νέο και χρήσιμο περιεχόμενο σε τακτά χρονικά διαστήματα. Πέραν αυτών, το να απαντάς σε σχόλια ή σε μηνύματα χτίζει μία σχέση με τους χρήστες. Δεν είναι μόνο για την προβολή αλλά και για την διαθεσιμότητα. Οι χρήστες σε ακολουθούν γιατί προσφέρεις κάτι χρήσιμο (ή γιατί είναι οι γονείς σου), και πάνω σε αυτό μπορεί να χρειάζονται την βοήθεια σου σε μία απορία ή σε ένα πρόβλημα. Το να μην είσαι διαθέσιμο θα έχει αρνητικά αποτελέσματα καθώς οι χρήστες θα ψάξουν αλλού την απάντηση στο θέμα τους.

 6. Βάλε τα στοιχεία της επιχείρησής σου σε ιστοσελίδες - καταλόγους. Το να έχεις τα στοιχεία σου σε Online καταλόγους όπως Google my Business, Facebook, XO.gr κ.α. αυξάνει τις πιθανότητες να εμφανιστείς στα αποτελέσματα όταν οι χρήστες ψάχνουν για μία υπηρεσία ή προϊόν που προσφέρεις.

Μπορείς να βελτιώσεις την παρουσία σου Online μοιράζοντας τις γνώσεις σου στα social media και δημιουργώντας μία σχέση εμπιστοσύνης με τους χρήστες σου online. Αξιοποιώντας αυτά τα 6 tips μπορείς να βελτιώσεις την προβολή σου στο διαδίκτυο, έτσι ώστε να αυξήσεις την επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σου και να μετατρέψεις τους επισκέπτες σε πελάτες. Να θυμάσαι πως η πρώτη κίνηση κάποιου που ψάχνει για ένα προϊόν ή υπηρεσία είναι να κάνει αναζήτηση στο internet.

Γιατί να μην είσαι και εσύ στα αποτελέσματα όταν αυτό συμβαίνει;


Language Select
Social Media
Support Ticket

Search

close

Language Select

close

Find us on

close

Support Ticket

You 've got a question or need assistance?
Fill the form below!

close